“Saya frust laaa kak.. Dah promote kaw-kaw.. tanya bukan main banyak.. kita layan bukan main baek & pantas, tapi krik krik je lepas tu…”

Ramai ye melalui adengan-adengan macam ni?
Ni bukan faktor minyak naik harga, tol naik harga semua ye..
Ni semua salah sendiri je sebenarnya..

Tak payah la ko nak gi point jari kat Kak Mah laa.. Boros laa.. Abg Jebb la.. salah sendiri, sila ngaku.. Sudah2 ler beri alasan..

Ni dia Perkataan yang selalu team kami gunakan dalam closing.. Dan sudah terbukti ianya berkesan.. Jadi kali ni kami nak share pada anda pulaks..

Saya ada explain secara details pada setiap gambar. Share jugak pada yang lain jangan kedekut yerr.. Semoga bermanfaat.

1. FREE15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

 

Gile ke apa tak suka benda FREE? Walaupun hadiah percuma yang korang bagi tu sebenarnya harganya RM 1 je pun.Still it is something to customer. .Dorang memang nak korang cakap ada benda yang korang akan dapat percuma dengan pembelian tu. .Lebih bagus kalau benda free to melengkapi produk yang korang jual. Contoh : beli tudung dapat free brooch atau pin. Pin beli borong banyak2 baru berapa sen je.. In Shaa Allah berbaloi untuk spend beberapa sen untuk buat customer repeat order dan ingat anda.

2. JIMAT15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Sentiasa highlightkan tentang penjimatan yang dorang akan dapat. Jimat tak semestinya duit. Jimat masa, jimat tenaga, jimat air liur.

Eh. Segala apa yang boleh jimat. Pandai-pandai laa sesuaikan dengan produk korang.

3. CEPAT

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEBoleh kaitkan dengan produk delivery. Atau apa je lah yang cepat..
Rakyat Malaysia ni, kalau makan supplement kurus.. Hari ni start makan, kalau boleh semalam dia dah nak kurus. Produk kecantikan pun sama jugak. Jadi, korang pepandai lah menyusun ayat..

Jangan terover-claim pulak..Kelak badan binasa.

ARTIKEL BERKAITAN :  7 TEKNIK MUDAH CLOSE SALE PROSPEK DI WHATSAPP

4. DISKAUN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEPotongan harga ni memang orang suka. Lagi banyak diskaun lagi bagus. Diskaun lagi banyak dari harga jual kalau boleh!
Ni nak meniaga ke nak buat sedekah jariah agak-agak?

Tapi saya tak cadangkan kerap sangat guna diskaun. Nanti customer tak nak beli kalau xde harga diskaun. Dan dorang akan tunggu time ada diskaun, baru beli. Sadis!

5. ISTIMEWA

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALENi puncanya adalah dorang dari kecik dok harap jadi princess.. baru laa istimewa.. tapi dah tak dapat jadi anak raja, maka nak laaa fefeeling ada keistimewaan untuk dia..

Maka, be kreatif ye untuk beri pelanggan sesuatu yang istimewa, khas untuk dia jerrr.

6. PROMOSI15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Promosi raya puasa. Promosi raya haji. Promosi birthday boss. Promosi boss kahwin lagi. Pepandai ler bagi promosi. Lagi rare nama lagi bagus!

Promosi ayah kahwin lari Takpun Promosi sempena minyak naik lagi!

7. LIMITED/ TERHAD

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALENi tujuan dia nak create urgency. Terhad untuk 13 orang pertama yang buat bayaran sahaja. Lepas habis kuota, harga naik. .Kalau korang buat macam ni, make sure betul-betul naikkan harga bila dah habis kuota. Supaya dorang percaya..

so, next time.. memang dia akan beli cepat2 sebab tak nak melepas lagi..

8. PELABURAN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
PELABURAN demi kasih sayang suami.. gerenti dia tak pandang lain..” contoh laa.. Pelaburan ni utk meningkatkan jualan tuan.. Mengelakkan dari tuan hidup dlm kegelapan & syok sendiri..

pandai laa korang goreng untuk produk korang ye..

9. BONUS

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Lebih kurang dengan yang free tadi jugak ni.. sesekali boleh beri sebagai bonus tambahan. Variety kan la sikit…

10 tahun dia jadi regular customer, guna ayat sama tu je jugak, bosan la pulak. Ye dok?

10. COMBO

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEJualan combo ni orang suka. Semata nak jimat beberapa ringgit, dorang akan usaha paksa kawan-kawan ofis untuk beli apa yang dia nak beli tu. .Kan dah jimat bajet marketing korang..

ARTIKEL BERKAITAN :  19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA.. (NO. 9 & 17 PALING POWER TAPI RAMAI XBUAT)

Instead of sorang customer, dapat 2-3.Hehehe…Ini yang agent dan stokis-stokis Audela buat. Dorang takde close 1 botol.. 3 unit berharga RM 5XX. Next month, orang tu repeat order lagi seangkatan dengan kengkawan dia.. Kan senang tuuuuu

11. KONSULTASI

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
Yang ni korang boleh offer customer untuk beri tips2 berkaitan dengan produk korang. Ni berfungsi sebagai follow up jugak tau.. dan membina trust pelanggan yang akan beli berkali-kali ngan korang…Jual tudung bagi la tips pasal tudung.. kalau jual skincare tips tentang penjagaan kulit. Ikut kesesuaian ye.. .

Saya cadangkan korang beri nilai pada konsultasi tu.. contoh laa.. “lepas puan dapat barang, inform saya ye.. saya akan terus guide puan untuk sesi konsultasi bernilai RM 150 selama 6 bulan. Sesi ni percuma untuk puan” Gitewww..

12. MUDAH ATAU SENANG

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
Contoh :
“Jika puan nak cara mudah turunkan berat badan boleh ikut ebook yang kami sediakan.

13. WARRANTY15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Contoh :
Setiap pembelian powerbank ni ada warranty selama setahun. Jika rosak kami boleh ganti yang baru.

14. JAMINAN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEContoh :
Kami sediakan jaminan wang dikembalikan dalam 30 hari sekiranya tuan tidak berpuas hati dgn result.

15. NAK SATU ATAU DUA YERR?

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Beri pilihan yang sebenarnya “tiada pilihan”

Faham ke faham?
Nak try combo A atau B dulu yer?

Akhiri ayat dengan YER kerana perkataan ni juga sgt powerful. Xnampak terlalu memaksa & lebih sopan..

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Semoga bermanfaat.. Jangan lupe share jugak pada yang lain yerr?

OOPPSS.. TUNGGU DULU..!!

 

Bagaimana nak cepat faham ilmu yang begitu teknikal seperti FB Ads Marketing?

Saya berani syorkan sertailah kelas Marketing yang bersifat Praktikal & Privasi. Kenapa?

Dari feedback peserta kami. Yang Paling saya berpuas hati ialah :

1. Bila apa yang saya share semua peserta boleh cepat fahami konsep asas yg sebenar secara terperinci
2. Bila saya dah siap tulis copywriting setiap peserta pon sudah siap
3. Bila saya siap setting iklan mereka pon dah launch iklan
4. Bila ada bberapa org yang tertinggal & kurang faham, team saya boleh bantu n paksa sampai faham
5. Kami juga boleh faham “masalah sebenar” mereka dan kami boleh terus bagi jalan penyelesaian on the spot.
6. Bila ada persoalan kami boleh jawab secara personal one by one.
7. Kami rasa puas sangat bila apa yang kami faham mereka semua faham. Alhamdulillah.

Nak faham ape yg mereka dah hadam?

ARTIKEL BERKAITAN :  17 KESILAPAN KRITIKAL ONLINE BISNES PALING RAMAI XPERASAN

Hanya 15-20 peserta setiap sesi. (Dekat luar Confirm kena harga kapak)

Tapi kami cuba Adjust kos2 kami untuk bantu anda rasai pengalaman belajar secara Eksklusif ala2 Instensif Coaching supaya harga yg mampu untuk semua golongan usahawan.

Ini bukan seminar Preview atau Upsell apa2 lagi kelas advance.

Hanya perkongsian dari kami secara telus dalam Kelas PRAKTIKAL & PRIVASI hanya di Shah Alam & Kota Bharu sahaja.

DAFTAR DISINI atau boleh Whatsapp 010 – 222 2217 (En. Haris)

Akhir kata, CARILAH ILMU DAN TERUS BUAT!

Semoga bermanfaat yerr..

P/S : Share jugak pada yang lain.. Saling ingat2 kan yer.. Kesian kat rakan2 atau sedara mara korang yang berniaga tanpa sedar kesilapan.. Mana tahu dengan post ni diorang juga berjaya.. Besar tu pahala korang dapat..

Saya Belanja Anda Video FB Ads Bernilai RM199

Saya bagi PERCUMA untuk 1000 orang sahaja. Dapatkan Online Coaching Video Step by Step "How To Bermain FB Ads" dengan Berkesan sekarang

Tahniah! Sila Sahkan Email, Buka Folder Inbox/Spam dalam Email Anda Sekarang ya