Masalah iklan setiap orang tidak sama, ianya bergantung kepada jenis produk, market & juga objektif kempen. Sebab tu sebenarnya post ini agak panjang tetapi kami cuba “simplekan” dgn gambar supaya anda lebih mudah faham.

Ramai yang bertanya :

  1. Tuan, Iklan sy ok ke? Kenapa sekarang makin slow?
  2. Betul ke setting interest ni? Ape yg best?
  3. Kenapa iklan sy tiada respon mcm orang lain?

Jadi jika anda perlukan jawapan diatas, mungkin teknik yang kami gunakan ini boleh bantu supaya kempen fbads anda lebih memberi kesan yang optimum.

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA :

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

1# Adakah gambar anda boleh menarik minat prospek berhenti?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

2# Headline bukan sekadar memukau tapi yang paling penting ialah menapis audiens yang betul & berkualiti (headshot)

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

3# Adakah copywriting anda spesifik & mampu sentuh emosi target market dengan betul?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

4# Meleleh ke tidak offer tu? atau kedekut sangat nak bagi free gift pada prospek?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

5# Apakah nilai tambah yang anda beri pada pelanggan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

6# Beri link testimoni dekat copywriting atau upload dekat ruang komen atau di page sekalipun,testimoni tu nampak pro tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

7# Lepas run iklan, ada update elemen penting dekat page?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

8# Sudah kaji Market, Audiens & Produk sebelum berkempen?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

9# Sudah susun strategi untuk bersaing dalam market tersebut?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

10# Buat split test sehingga berpuas hati dengan result !! Berapa tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

11# Sudah faham konsep sebenar result iklan tidak sama untuk semua produk/servis ?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

12# Bajet realistik tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

13# Sudah ada backup plan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

14# Sudah bertahun dalam dunia online bisnes, anda yakin teknik closed sale anda betul?

 

ARTIKEL BERKAITAN :  7 TEKNIK MUDAH CLOSE SALE PROSPEK DI WHATSAPP

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

15# Tahukah anda 70% prospek membeli selepas di follow up, benda simple tapi ramai tak buat

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

16# DATABASE IS KING ! Tolong bina dan simpan database bisnes anda untuk kegunaan masa hadapan.

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

17# Macam mana format copywriting? Content marketing atau hardselling? 

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

18# Nak beriklan di Fesbuk dah cukup ilmu atau nak mak juki sedut je duit iklan tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

19# Tiada maknanya run satu iklan terus meletop, perlu konsisten dan jangan mengalah !

Saya Belanja Anda Video FB Ads Bernilai RM199

Saya bagi PERCUMA untuk 1000 orang sahaja. Dapatkan Online Coaching Video Step by Step "How To Bermain FB Ads" dengan Berkesan sekarang

Tahniah! Sila Sahkan Email, Buka Folder Inbox/Spam dalam Email Anda Sekarang ya