Kepantasan dan kecekapan menjadi benda terpenting kepada sale person atau team yang handle bahagian jualan. Fast respon = fast money kan?

Jadi hari ni saya kongsikan aplikasi yang boleh dimuat turun dalam handphone anda untuk memudahkan kerja-kerja seharian supaya berjalan dengan lancar.

1. Smart Keyboard

Smart Keyboard merupakan salah satu aplikasi yang boleh mempercepatkan proses komunikasi dengan bakal pembeli. Dengan adanya feature seperti “Custom AutoText” kerja menaip lagi mudah. Masukkan sahaja kod tertentu dan template yg disave akan keluar.

2. AutoResponder for WhatsApp

AutoResponder for WhatsApp – Auto Reply Bot (Beta) Berfungsi sebagai auto reply di whatsapp. Sangat sesuai untuk meningkatkan respon rate walaupun anda sedang tidur

3. WhatsReminder for WhatsApp

WhatsReminder for WhatsApp – Membolehkan anda schedule untuk memudahkan proses follow up prospek dan buyer. Anda tidak lagi terlepas “lubuk” penting ini untuk pecutkan sale

4. Clipper Clipboard Manager

Clipper Clipboard Manager – Aplikasi yang berfungsi untuk simpan ayat dan skrip dengan berkesan. Tiada lagi masalah copy paste yang overwrite.  Semua yang anda copy, boleh diakses dalam aplikasi clipper.

5. Video Downloader for Facebook

Video Downloader for Facebook – Play video kat fb dan boleh download dengan mudah.

6. Google Translate

Google Translate – Biasanya aplikasi ini digunapakai untuk translate daripada English kepada Malay. Anda tahu tak, yang aplikasi ini juga boleh scan perkataan yang ada dalam buku atau mana-mana tulisan contoh kertas meeting dengan bos. Just scan (tekan icon camera) dan copy paste. Cuba lah kalau tak percaya.

” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

8. Google Assistant [ComingSoon]

Google Assistant [ComingSoon] – Aplikasi yang mengamalkan sistem “bebas tangan”. Hanya bagi arahan melalui suara sahaja dan smart phone anda boleh buat beberapa task. Antaranya quick phone calls (“Call Siti”), Send text messages (“Text Siti Saya otw”), Take a selfie (“Take a selfie”).

9. Quick Save

Quick Save – Yang suka sangat lepak kat insta tu, wajib ada aplikasi ini. Dengan senang hati anda boleh download gambar dan video as simple as that.

10. Pinterest

Pinterest – Cari idea bergambar seperti resipi, inspirasi, gambar poster cover, timeline fb dan infografik yang dikongsi daripada seluruh dunia.

11. Google Drive 

Google Drive – Tempat yang selamat untuk simpan fail dan akses daripada mana-mana telefon pintar, tablet atau komputer. Boleh invite team sale yang lain untuk download/view fail dalam google drive. Tak perlu dah kongsi² hard disk/pendrive.

12. Picsart

Picsart – Editor gambar paling best untuk android. Macam-macam feautures yang ada seperti collage, sticker, clipart, drawing dan banyak lagi.

13. Zoom Cloud Meetings

Zoom Cloud Meetings – Mulakan online meeting bersama 100 orang team/dropship/agen dengan video yang jelas, skrin berkualiti tinggi dan messaging secara percuma.

14. WPS Office 

WPS Office – Word, PDF, Presentation, Spreadsheet, Memo dan Scan Dokumen dalam satu aplikasi, dan dengan senang hati boleh read Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Google Doc dan format PDF.

16. Opera Mini 

Opera Mini – Membolehkan anda surf internet tanpa membazirkan pelan data. View image yang dipaparkan telah di compress dan sekaligus menjadi penyelamat kepada line handphone yang tengah slow.

17. Truecaller 

Truecaller – Mengenal pasti panggilan yang tidak diketahui, menyekat panggilan spam dan SMS spam. Truecaller adalah satu-satunya aplikasi yang anda perlukan untuk menjadikan komunikasi selamat dan cekap.

18. Facebook Lite

Facebook Lite – Saiz aplikasi kecil ini membolehkan anda jimatkan ruang pada telefon dan menggunakan Facebook dalam line 2G. Walaupun lite, tapi masih boleh sharing di timeline, like foto, search friend, edit profil dan group.

19. SHAREit

SHAREit – Aplikasi perkongsian terbaik dengan kelajuan pemindahan yang pantas dalam talian percuma termasuk filem, video, muzik, wallpaper, GIF.

20. IQ Test

IQ Test – Tenangkan diri dengan main game interaktif. Asah ketajaman minda supaya anda menjadi team sale yang bagus.

Saya Belanja Anda Video FB Ads Bernilai RM199

Saya bagi PERCUMA untuk 1000 orang sahaja. Dapatkan Online Coaching Video Step by Step "How To Bermain FB Ads" dengan Berkesan sekarang

Tahniah! Sila Sahkan Email, Buka Folder Inbox/Spam dalam Email Anda Sekarang ya