20 FREE APPS ANDROID YANG BOLEH PECUTKAN PRESTASI TEAM SALES ONLINE

Kepantasan dan kecekapan menjadi benda terpenting kepada sale person atau team yang handle bahagian jualan. Fast respon = fast money kan?

Jadi hari ni saya kongsikan aplikasi yang boleh dimuat turun dalam handphone anda untuk memudahkan kerja-kerja seharian supaya berjalan dengan lancar.

1. Smart Keyboard

Smart Keyboard merupakan salah satu aplikasi yang boleh mempercepatkan proses komunikasi dengan bakal pembeli. Dengan adanya feature seperti “Custom AutoText” kerja menaip lagi mudah. Masukkan sahaja kod tertentu dan template yg disave akan keluar.

Android : KLIK SINI

2. AutoResponder for WhatsApp

AutoResponder for WhatsApp – Auto Reply Bot (Beta) Berfungsi sebagai auto reply di whatsapp. Sangat sesuai untuk meningkatkan respon rate walaupun anda sedang tidur

Android : KLIK SINI

3. WhatsReminder for WhatsApp

WhatsReminder for WhatsApp – Membolehkan anda schedule untuk memudahkan proses follow up prospek dan buyer. Anda tidak lagi terlepas “lubuk” penting ini untuk pecutkan sale

Android : KLIK SINI

4. Clipper Clipboard Manager

Clipper Clipboard Manager – Aplikasi yang berfungsi untuk simpan ayat dan skrip dengan berkesan. Tiada lagi masalah copy paste yang overwrite.  Semua yang anda copy, boleh diakses dalam aplikasi clipper.

Android : KLIK SINI

5. Video Downloader for Facebook

Video Downloader for Facebook – Play video kat fb dan boleh download dengan mudah.

Android : KLIK SINI

7. Youtube

Youtube – Wajib ada tau dalam semua phone team sale. Bukan apa, anda boleh tengok video-video percuma yang up-to-date by #GegeyAcademy. Heee.

Android : KLIK SINI

” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

8. Google Assistant [ComingSoon]

Google Assistant [ComingSoon] – Aplikasi yang mengamalkan sistem “bebas tangan”. Hanya bagi arahan melalui suara sahaja dan smart phone anda boleh buat beberapa task. Antaranya quick phone calls (“Call Siti”), Send text messages (“Text Siti Saya otw”), Take a selfie (“Take a selfie”).

Android : KLIK SINI

9. Quick Save

Quick Save – Yang suka sangat lepak kat insta tu, wajib ada aplikasi ini. Dengan senang hati anda boleh download gambar dan video as simple as that.

Android : KLIK SINI

10. Pinterest

Pinterest – Cari idea bergambar seperti resipi, inspirasi, gambar poster cover, timeline fb dan infografik yang dikongsi daripada seluruh dunia.

Android : KLIK SINI

Kredit : Pinterest

 

11. Google Drive 

Google Drive – Tempat yang selamat untuk simpan fail dan akses daripada mana-mana telefon pintar, tablet atau komputer. Boleh invite team sale yang lain untuk download/view fail dalam google drive. Tak perlu dah kongsi² hard disk/pendrive.

Android : KLIK SINI

12. Picsart

Picsart – Editor gambar paling best untuk android. Macam-macam feautures yang ada seperti collage, sticker, clipart, drawing dan banyak lagi.

Android : KLIK SINI

Kredit : Crazy Tips

13. Zoom Cloud Meetings

Zoom Cloud Meetings – Mulakan online meeting bersama 100 orang team/dropship/agen dengan video yang jelas, skrin berkualiti tinggi dan messaging secara percuma.

Android : KLIK SINI

15. MX Player

MX Player – Dengan adanya player all-in-one seperti ini, anda dapat play video/audio yang pelbagai format dengan mudah. Tak perlu download yang lain dah.

Android : KLIK SINI

16. Opera Mini 

Opera Mini – Membolehkan anda surf internet tanpa membazirkan pelan data. View image yang dipaparkan telah di compress dan sekaligus menjadi penyelamat kepada line handphone yang tengah slow.

Android : KLIK SINI

17. Truecaller 

Truecaller – Mengenal pasti panggilan yang tidak diketahui, menyekat panggilan spam dan SMS spam. Truecaller adalah satu-satunya aplikasi yang anda perlukan untuk menjadikan komunikasi selamat dan cekap.

Android : KLIK SINI

Kredit : Truecaller

 

18. Facebook Lite

Facebook Lite – Saiz aplikasi kecil ini membolehkan anda jimatkan ruang pada telefon dan menggunakan Facebook dalam line 2G. Walaupun lite, tapi masih boleh sharing di timeline, like foto, search friend, edit profil dan group.

Android : KLIK SINI

19. SHAREit

SHAREit – Aplikasi perkongsian terbaik dengan kelajuan pemindahan yang pantas dalam talian percuma termasuk filem, video, muzik, wallpaper, GIF.

Android : KLIK SINI

20. IQ Test

IQ Test – Tenangkan diri dengan main game interaktif. Asah ketajaman minda supaya anda menjadi team sale yang bagus.

Android : KLIK SINI