5 Fakta Menarik yang Anda  Perlu Tahu Mengenai Fesbuk Ads

Sudah menjadi TREND zaman sekarang, semuanya Fesbuk!

Pernah tak terfikir Kenapa ramai sangat usahawan menggunakan FB Ads sebagai platform pemasaran yang WAJIB ada untuk bisnes mereka?

Ini adalah 5 fakta menakjubkan tentang Facebook Ads yang bakal membantu anda :

 


FAKTA 1

Tahukah anda ? Facebook mempunyai lebih 1 bilion pengguna aktif setiap hari. Jika Facebook adalah sebuah negara, ia akan menjadi yang ketiga terbesar di dunia! Bukan itu sahaja, purata pengguna log-in Facebook 15 kali sehari .

FAKTA 2

Facebook mengumpul lebih 10,000 data bagi setiap penggunanya . Facebook mempunyai set data yang luas, mendalam, dan paling komprehensif untuk mengumpul maklumat pengguna, minat dan aktiviti. Bayangkan informasi2 yang di kongsikan oleh pengguna,

“ Saya tinggal di Kota Bharu” ,

“Bekerja sebagai ………… di …………. “

“Married to ……………… “

“ Saya adalah pengarah pemasaran di Syarikat X “,

“ Saya suka bercuti di pantai “.

Dengan adanya informasi-informasi tersebut , Facebook dapat mengumpul data yang tepat untuk digunakan dalam servis pengiklanan. Data tersebut digunakan untuk target iklan yang releven untuk pengguna Facebook.

FAKTA 3 

Organic Reach telah menurun dari 16% ke 2% pada tahun 2012. Ini adalah ukuran jumlah pengguna yang melihat post anda di newsfeed mereka tanpa sebarang paid placement. Pada jun 2014, Facebook telah memperkenalkan  algorithm yang meletakkan apa yang difikirkan oleh pengguna di bahagian atas newsfeed mereka. Post post yang tidak relevan dengan pengguna tidak akan kelihatan di newsfeed mereka. Dengan servis Facebook Ads , ia dapat mengekalkan post anda di newsfeed pengguna.

 

FAKTA 4

Facebook Ads adalah platform yang menawarkan lebih 10,000 data untuk target iklan. Targeting data tegolong dalam kategori demografi dan peristiwa, lokasi, taraf pendidikan , tempat kerja dan banyak lagi bagi setiap pengguna Facebook. Tiada platform iklan yang dapat target dengan tepat selain Facebook.  Oleh kerana, data yang dikumpul oleh algorithm Facebook, membolehkan anda meletakkan iklan dihadapan pengguna yang terdesak untuk melihatnya dan mungkin akan termakan umpan iklan anda. Disebabkan target data Facebook yang tepat, ia dapat mengurangkan kos iklan dan pulangan yang besar dari iklan anda.

ARTIKEL BERKAITAN :  7 KARAKTER WARNA YANG MAMPU BANTU BISNES ANDA TETAPI RAMAI YANG AMBIL MUDAH.. (NO. 4 PALING MENUSUK KALBU!)

 


FAKTA 5

Facebook telah menjana keuntungan 3.69 billion USD pada tahun 2015. Ini bermaksud kerja kerja pengiklanan mereka berfungsi dengan jayanya. Kini terdapat 3 juta pengiklan di Facebook. Facebook Ads memberikan sesiapa sahaja keupayaan untuk meletakkan iklan mereka di hadapan audience dan masa yang tepat pada harga yang sangat menarik.

Paling mudah faham : FB Ads telah menjimatkan masa & tenaga anda untuk mencari pelanggan yang betul2 ideal dengan produk atau servis yang ditawarkan berbanding Online serta Offline marketing yang lain.

Jika anda ingin mewujudkan brand awareness, lead dan meningkatkan jualan bisnes anda sekarang, apa lagi yang anda ditunggu?

 

OOPPSS.. TUNGGU DULU..!!

Bagaimana nak cepat faham ilmu yg begitu teknikal seperti FB Ads Marketing?

Saya berani syorkan sertailah kelas Marketing yang bersifat Praktikal & Privasi. Kenapa?

Dari feedback peserta kami. Yg Paling sy berpuas hati ialah :

1. Bila apa yang sy share semua peserta boleh cepat fahami konsep asas yg sebenar secara terperinci
2. Bila saya dah siap tulis copywriting setiap peserta pon sudah siap
3. Bila saya siap setting iklan mereka pon dah launch iklan
4. Bila ada bberapa org yg tertinggal & kurang faham, team sy boleh bantu n paksa sampai faham
5. Kami juga boleh faham “masalah sebenar” mereka dan kami boleh terus bagi jalan penyelesaian on the spot.
6. Bila ada persoalan kami boleh jawab secara personal one by one.
7. Kami rasa puas sangat bila apa yang kami faham mereka semua faham. Alhamdulillah.

Nak faham ape yg mereka dah hadam?

Hanya 15-20 peserta setiap sesi. (Dekat luar Confirm kena harga kapak)

Tapi kami cuba Adjust kos2 kami untuk bantu anda rasai pengalaman belajar secara Eksklusif ala2 Instensif Coaching supaya harga yg mampu untuk semua golongan usahawan.

Ini bukan seminar Preview atau Upsell apa2 lagi kelas advance.

Hanya perkongsian dari kami secara telus dalam Kelas PRAKTIKAL & PRIVASI hanya di Shah Alam & Kota Bharu sahaja.

DAFTAR DISINI atau boleh Whatsapp 010 – 222 2217 (En. Haris)

No Responses

Write a response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.