Puan S (bukan nama sebenar) ini agak pemalu orangnya. Baru sahaja memulakan perniagaan produk kosmetik jenama sendiri selama 6 bulan. Mari kita ikuti perkongsian apa yang beliau lakukan walaupun niche produk ini sangat sengit sekarang.

 

1. Bina Kepercayaan – Tidak terus menjual kepada prospek yang tidak kenal beliau. Untuk membina lagi trust beliau menggunakan nama, gambar sebenar dan perkongsian seperti tips, petua2 yang berkaitan bagi menyelesaikan masalah sasaran pelanggan secara percuma.

2. Fahami Asas Pemasaran – Kenal siapa bakal pembeli beliau dengan spesifik, apa yang mereka suka, psikologi mereka membeli, masalah utama pelanggan, dimana mereka berada & bagaimana nak tarik perhatian prospek serta cara buat mereka percaya

3. Kecilkan target market – Puan S tidak mengiklankan produk beliau kepada semua wanita kerana itu yang kebanyakkan orang biasa buat. Cara Puan S buat adalah spesifikkan sasaran pelanggan, contohnya : Wanita lepas bersalin yang nak putih & jururawat yang ingin jaga penampilan.

4. Kumpul Testimoni – yang berkualiti & asli dari pelanggan beliau. Apa yang mereka rasa, suka & hasilnya. Puan S tahu hanya dengan hasil yang terbukti berkesan beliau boleh bantu menyelesaikan masalah pelanggan.

5. Ada Tawaran Meleleh – kenapa kena beli sekarang, beliau create urgency utk prospek terus buat payment dan terasa rugi jika tidak bayar segera

6. Closed Sale & Follow Up Teratur – cara yakinkan prospek bahawa beliau ikhlas mahu bantu selesaikan masalah mereka

7. Konsisten – tidak putus asa dalam berkempen fbads, terus mencuba walaupun byk kali gagal. Tiada magik dalam FBAds.

8. Kerap berkempen – kepelbagaian iklan, update fb pages,update testimoni dan follow up untuk menunjukkan kewujudan bisnes beliau. Kajian menunjukkan pelanggan membeli selepas 11 kali tengok iklan tau

ARTIKEL BERKAITAN :  Mutiara Kata : Motivasi & Inspirasi Perniagaan oleh Mentor Usahawan Dunia Tony Robbins

9. Rekrut Agen Dropship – Puan S menjaga kualiti dropship yang diambil dengan yuran komitmen yg rendah, sentiasa berkongsi ilmu buat jualan & menghantar top stokis belajar ilmu fbads supaya mereka boleh maju bersama HQ.

 

Anda ingin jualan seperti Puan S?

Nak meningkatkan kualiti Team Sale Bisnes anda?

Dan ingin menghasilkan FbAds yang menguntungkan dengan kos iklan yang minimum?

=====
KAMI TIDAK MENJANJIKAN BULAN DAN BINTANG !!
=====

Anda hanya perlu ikut apa yang Puan S buat. Kami akan kongsikan step by step dalam Group Coaching Formula F nanti.

 

APA HASIL MEREKA YANG TELAH HADIR?

 

Alhamdulillah dalam 6 bulan ni banyak sangat perubahan positif berlaku.. Sebelum ni harap sale dari instagram jer.. Sekarang jualan makin konsisten dan meningkat ke 6 angka di fb sahaja. Tuan Akmal banyak bantu dari segi pengurusan team, agen/stokis & strategi pemasaran di fb yg mana mimi & hasben xsempat nak handle..

Amirah Syamimi

Founder , Syahmimi Beauty

Mal pecah dah rekod. Gila ramai orang sampai barang habis. Xtahu nak cakap macam mana.. Syukur ya allah.. Xpernah lagi sale RM3k lebih sehari. Kalau boleh sy mintak kepakaran tuan Akmal untuk maintain & tambah lagi jer lepasni..hehe

Mohd Jamaludin Yaacob

Pemilik Bisnes, Char Kuey Teow Tepi Sungai

Kelas terdekat di Kelantan :

  • Tarikh : 29 & 30 Julai 2017 (Sabtu & Ahad)
  • Masa : 10 pagi – 11 malam
  • Tempat : Area Tesco Lembah Sireh, KB

 

Jika Tuan/Puan berminat boleh hubungi atau Whatsapp Tuan Harris di 010 – 222 2217

Atau boleh tekan DI SINI untuk Whatsapp terus
p/s:  Seat terhad untuk 50 orang sahaja setiap sesi kerana kami lebih mengutamakan para peserta supaya belajar secara privasi & kasih sayang tidak berbelah bagi.

ARTIKEL BERKAITAN :  Mutiara Kata : Motivasi & Inspirasi Perniagaan oleh Mentor Usahawan Dunia Tony Robbins
AKMAL FITRI

AKMAL FITRI

MARKETING CONSULTANT / TRAINER / ENTREPRENEUR

Merupakan CEO Gegey Academy & Consultancy Sdn. Bhd. Bermula berniaga online pada tahun 2011 dan semakin serius dalam Pemasaran Facebook Ads pada tahun 2013. Mempunyai pengalaman menguruskan kempen & konsultan pemasaran secara online untuk lebih 40 syarikat di Malaysia.

Saya Belanja Anda Video FB Ads Bernilai RM199

Saya bagi PERCUMA untuk 1000 orang sahaja. Dapatkan Online Coaching Video Step by Step "How To Bermain FB Ads" dengan Berkesan sekarang

Tahniah! Sila Sahkan Email, Buka Folder Inbox/Spam dalam Email Anda Sekarang ya