19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA.. (NO. 9 & 17 PALING POWER TAPI RAMAI XBUAT)

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA.. (NO. 9 & 17 PALING POWER TAPI RAMAI XBUAT)

Masalah iklan setiap orang tidak sama, ianya bergantung kepada jenis produk, market & juga objektif kempen. Sebab tu sebenarnya post ini agak panjang tetapi kami cuba “simplekan” dgn gambar supaya anda lebih mudah faham.

Ramai yang bertanya :

  1. Tuan, Iklan sy ok ke? Kenapa sekarang makin slow?
  2. Betul ke setting interest ni? Ape yg best?
  3. Kenapa iklan sy tiada respon mcm orang lain?

Jadi jika anda perlukan jawapan diatas, mungkin teknik yang kami gunakan ini boleh bantu supaya kempen fbads anda lebih memberi kesan yang optimum.

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA :

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

1# Adakah gambar anda boleh menarik minat prospek berhenti?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

2# Headline bukan sekadar memukau tapi yang paling penting ialah menapis audiens yang betul & berkualiti (headshot)

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

3# Adakah copywriting anda spesifik & mampu sentuh emosi target market dengan betul?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

4# Meleleh ke tidak offer tu? atau kedekut sangat nak bagi free gift pada prospek?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

5# Apakah nilai tambah yang anda beri pada pelanggan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

6# Beri link testimoni dekat copywriting atau upload dekat ruang komen atau di page sekalipun,testimoni tu nampak pro tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

7# Lepas run iklan, ada update elemen penting dekat page?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

8# Sudah kaji Market, Audiens & Produk sebelum berkempen?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

9# Sudah susun strategi untuk bersaing dalam market tersebut?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

10# Buat split test sehingga berpuas hati dengan result !! Berapa tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

11# Sudah faham konsep sebenar result iklan tidak sama untuk semua produk/servis ?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

12# Bajet realistik tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

13# Sudah ada backup plan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

14# Sudah bertahun dalam dunia online bisnes, anda yakin teknik closed sale anda betul?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

15# Tahukah anda 70% prospek membeli selepas di follow up, benda simple tapi ramai tak buat

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

16# DATABASE IS KING ! Tolong bina dan simpan database bisnes anda untuk kegunaan masa hadapan.

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

17# Macam mana format copywriting? Content marketing atau hardselling? 

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

18# Nak beriklan di Fesbuk dah cukup ilmu atau nak mak juki sedut je duit iklan tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

19# Tiada maknanya run satu iklan terus meletop, perlu konsisten dan jangan mengalah !

10 WEBSITE BORONG PALING MURAH DI CHINA.. (YANG NO. 2 TU BELI SEUNIT PON MURAH TAU!)

10 WEBSITE BORONG PALING MURAH DI CHINA.. (YANG NO. 2 TU BELI SEUNIT PON MURAH TAU!)

Melalui artikel kali ini, sedikit perkongsian website borong barang China yang anda boleh dapat dengan murah dan sesuai untuk dijadikan bisnes dropship/Ebay. Ramai yang tidak tahu sebenarnya terdapat banyak website jual beli dari China yang boleh anda borong secara online tanpa perlu ke China. 10 website borong barangan China yang anda perlu lawati :

1. 1688

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Website ini menyediakan MOQ serendah 5 unit. Harga barangan akan berbeza mengikut range MOQ customer inginkan
sumber : https://www.1688.com/

2. Taobao

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Sebuah laman jual-beli China yang popular dikalangan pembeli luar negara kerana harganya murah.Taobao menawarkan pelbagai variasi produk tanpa MOQ
sumber : https://www.taobao.com/

3. Tmall

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Sama seperti laman web Taobao , cuma bezanya terdapat brand-brand besar seperti Nike, Apple, Sony dan banyak lagi
sumber : https://www.tmall.com/

4. DealExtreme

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Kebanyakan supplier barang elektronik/gadget boleh dijumpai di laman web ini. Tidak memerlukan MOQ untuk pembelian
sumber : http://www.dx.com/

5. TheOneMall

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Merupakan website server Malaysia yang bertapak di Wangsa Maju. Mereka membekalkan barangan dari China dan harganya sedikit mahal dari website yang lain.
sumber : http://www.theonemall.com/

6. Everbuying

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Laman website ini menghimpunkan supplier gadget china dan kebanyakan supplier smartphone ,smartwatch. Terdapat brand-brand besar dalam dunia gajet seperti Lenovo, Xiomi, Sjcam dan banyak lagi.
sumber : http://www.everbuying.net/

7. DinoDirect

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

untuk kaki gamer, website ini merupakan syurga untuk anda. Banyak sale, potongan harga untuk elektronik gear disini.
sumber : http://www.dinodirect.com/

8. ChinaBuye

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

kebanyakkan laman website China meggunakan bahasa Chinese untuk urusan jual beli. Tidak sama sekali website ini, ia memaparkan paparan yang mudah dan teratur di dalam bahasa English, mesra pengguna.
sumber : https://www.chinabuye.com/

9. Aliexpress

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Kebanyakan supplier menetapkan MOQ bermula dari 10 unit. Namun harga seunit barang yang dikenakan lebih mahal.
sumber : https://www.aliexpress.com/

10. Alibaba.com

10 WEBSITE BORONG BARANG MURAH CHINA

Supplier biasanya mempunyai MOQ tinggi. Ini kerana mereka tidak menyimpan stok. Lagipun pengilang juga perlu mengeluarkan produk berdasarkan MOQ supaya mereka dapat jana keuntungan. Sesuai untuk perniagaan bersaiz besar.
sumber : https://www.alibaba.com/

 

Jika anda mahu membeli barangan dari China secara borong atau kuantiti sedikit sekalipun haruslah berhati-hati kerana :

  1. Takut order benda lain dapat lain
  2. Kualiti xsama seperti yang diharapkan
  3. Barang yang dibeli secara pukal sepatutntya dihantar ke Warehouse dahulu sebelum pos ke Malaysia supaya kos lebih jimat.
  4. Risau takut ditipu
  5. Majoriti website diatas dalam bahasa China. Susah nak komunikasi kalau xbiasa

Saya sangat sarankan anda supaya bertanya mereka2 yang sudah biasa menggunakan platform ini dahulu sebelum buat keputusan membeli. Atau untuk lebih pantas & lebih mendalam, anda boleh dapatkan Program Bimbingan Secara Online : Rahsia Import China ini.

Masukkan Kod Kupon : RICH4EVER untuk dapat Diskaun sebanyak RM150

Lebih 800 juta senarai produk dari pelbagai kategori boleh di beli terus secara online. Tidak perlu borong , anda boleh membeli hanya 1 unit sahaja dan mendapat harga yang murah.

Kami memberi jaminan pulangan kembali 100% wang pendaftaran anda sekiranya terdapat websites china lain yang menawarkan harga lebih murah dan pembayaran terus yang mudah dari apa yang kami berikan nanti.

 

AKMAL FITRI

AKMAL FITRI

MARKETING CONSULTANT / TRAINER / ENTREPRENEUR

Merupakan CEO Gegey Academy & Consultancy Sdn. Bhd. Bermula berniaga online pada tahun 2011 dan semakin serius dalam Pemasaran Facebook Ads pada tahun 2013. Mempunyai pengalaman menguruskan kempen & konsultan pemasaran secara online untuk lebih 40 syarikat di Malaysia.