19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA.. (NO. 9 & 17 PALING POWER TAPI RAMAI XBUAT)

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA.. (NO. 9 & 17 PALING POWER TAPI RAMAI XBUAT)

Masalah iklan setiap orang tidak sama, ianya bergantung kepada jenis produk, market & juga objektif kempen. Sebab tu sebenarnya post ini agak panjang tetapi kami cuba “simplekan” dgn gambar supaya anda lebih mudah faham.

Ramai yang bertanya :

  1. Tuan, Iklan sy ok ke? Kenapa sekarang makin slow?
  2. Betul ke setting interest ni? Ape yg best?
  3. Kenapa iklan sy tiada respon mcm orang lain?

Jadi jika anda perlukan jawapan diatas, mungkin teknik yang kami gunakan ini boleh bantu supaya kempen fbads anda lebih memberi kesan yang optimum.

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA :

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

1# Adakah gambar anda boleh menarik minat prospek berhenti?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

2# Headline bukan sekadar memukau tapi yang paling penting ialah menapis audiens yang betul & berkualiti (headshot)

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

3# Adakah copywriting anda spesifik & mampu sentuh emosi target market dengan betul?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

4# Meleleh ke tidak offer tu? atau kedekut sangat nak bagi free gift pada prospek?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

5# Apakah nilai tambah yang anda beri pada pelanggan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

6# Beri link testimoni dekat copywriting atau upload dekat ruang komen atau di page sekalipun,testimoni tu nampak pro tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

7# Lepas run iklan, ada update elemen penting dekat page?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

8# Sudah kaji Market, Audiens & Produk sebelum berkempen?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

9# Sudah susun strategi untuk bersaing dalam market tersebut?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

10# Buat split test sehingga berpuas hati dengan result !! Berapa tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

11# Sudah faham konsep sebenar result iklan tidak sama untuk semua produk/servis ?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

12# Bajet realistik tak?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

13# Sudah ada backup plan?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

14# Sudah bertahun dalam dunia online bisnes, anda yakin teknik closed sale anda betul?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

15# Tahukah anda 70% prospek membeli selepas di follow up, benda simple tapi ramai tak buat

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

16# DATABASE IS KING ! Tolong bina dan simpan database bisnes anda untuk kegunaan masa hadapan.

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

17# Macam mana format copywriting? Content marketing atau hardselling? 

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

18# Nak beriklan di Fesbuk dah cukup ilmu atau nak mak juki sedut je duit iklan tu?

 

19 PROCEDEUR BEDAH SIASAT KEMPEN IKLAN ANDA

19# Tiada maknanya run satu iklan terus meletop, perlu konsisten dan jangan mengalah !

7 KARAKTER WARNA YANG MAMPU BANTU BISNES ANDA TETAPI RAMAI YANG AMBIL MUDAH.. (NO. 4 PALING MENUSUK KALBU!)

7 KARAKTER WARNA YANG MAMPU BANTU BISNES ANDA TETAPI RAMAI YANG AMBIL MUDAH.. (NO. 4 PALING MENUSUK KALBU!)

Pemilihan warna wajib tepat dan kena pada jenis produk dan target market supaya mudah dikenali dan senang dijual. Kalau warna dah betul2 kaw, audiens pon senang nk ingat dgn brand kita. So, harini Wan nak share pasal pemilihan warna dlm design bisnes. Tak kisahlah logo ke packaging ke.. yg penting warna perlu tepat!

Sila hadam and choose your right colour!

Jangan lupa SHARE jugak pada yang lain okay?

 

1. KUNING

Bersifat kreatif, kegembiraan, harapan, optimistik dan sbg warna matahari kerana spektrumnya yg cukup terang.

Warna yg memberi rangsangan kpd otak sebelah kiri mendorong kpd pemikiran kreatif. Tambahan pula, kuning merupakan warna yg sgt menarik perhatian dan mudah dilihat.

Ingat lagi tak iklan digi bersama ‘jinkuning’nya? Mudah kan kita terfokus kpd jin2 tu setiap kali bertukar tukar scene.

 

2. MERAH

Disifatkan warna yang agresif, berkuasa, bersemangat,bertenaga, berkeinginan , cinta dan juga meningkatkan nafsuuu.

Kalau korang prasan restoran2 yang femes sering guna warna merah sbg warna tema; KFC, McD Pizza Huut dll.

Merah adalah warna yg paling menarik perhatian krn mempunyai kadar gelombang yang paling panjjang.

 

3. UNGU

Bersifat kuasa, ketinggian darjat, kekayaan, kebijaksanaan, berdikari dan magis. Warna unik yg memiliki kedua dua sifat aktif dan pasif kerana ungu adalah campuran antara merah dan biru. Jika melebihi kadar merah maka warnanya akan menjadi aktif. Kalau terlebih biru jadi pasif dan sejuk.

Sgt sesuai digunakan untuk menyampaikan sesuatu yang eksklusif.

 

4. JINGGA

Warna campuran antara merah dan kuning. Brsifat semangat dan raangsangan drpd warna merah dan sifat amanah serta kegembiraan drpd warna kuning.

Selain itu, jingga juga membawa sifat keremajaan, keberanian, optimis, kreatif dan berkeyakinan. Sering digunakan dlm menyampaikan mesej yang menggembirakan dan tidak terlalu memaksa.

Contoh yang dapat kita lihat adalah dalam iklan Fanta. So sebab itulah mereka2 yang dalam iklan tu menari2 dan bergembira. Setuju?

 

5. PINK

Dikaitkan sifat feminin, kekeluargaan dan cinta. Sering digunakan sebagai tema utk produk2 kecantikan waanita kerana amat dekat dgn sifat dan jiwa waanita.

Selain itu, pink juga mewakili sifat keceriaan, keremajaan, kasih sayang, kecantikan, ketenangan dan optimis.

 

 6. BIRU

Warna ketenangan. Warna langit dan laut dimana pemandangan itu sendiri memberikan ketenangan. Satu alternatif utk menurunkan kadar denyutan jantung.

Selain itu juga membawa sifat kebijaksanaan, kepercayaan, berkeyakinan, positif dan sosialisme. Kalau korang perasan website2 sosial byk menggunakan warna biru sebagai warna tema. Terserlah ciri2 kebijaksanaan dan berkeyakinan. Sering dikaitkan dgn bidang bisnes dan pelajaran.

 
 7. HIJAU

Mempunyai tenaga yg boleh membantu orang yang str3ss, seimbangkan emos! dan juga dikaitkan dgn persekitaran alam semulajadi.

Hijau melahirkan rasa santai, menjemput p3langgan utk berehat dan meredakan tekanan dgn meminum kopi. Tahukan kopi ape? Haa., kopi duyung (stabak) yg berbelas hinggit secawan tu la.

Warna ini juga berkaitan dgn cakra jantung sehingga dipercayai membantu masalah emosional spt cinta, kepercayaan dan kasih sayang.

SERVIS DESIGNER YANG SAYA BERANI REKEMEN, GEGEY STUDIO 

Jika anda perlukan servis Design dari Pakar Design untuk Fesbuk Marketing,
Boleh Whatsapp Wan terus 014 – 822 4805 deh.
.
Nak berurusan lebih senang boleh datang ofis Wan di Kubang Kerian..
Kalau nak tengok portfolio client Wan, Boleh ke Page Gegey Studio.
7 Poin Sulit Pemasaran Yang Orang Bisnes Wajib Tahu

7 Poin Sulit Pemasaran Yang Orang Bisnes Wajib Tahu

Artikel ini ditulis oleh Tuan Ikram Al-Banjari. Usahawan Trading, Travelution, Helikopter, Tudia Char Kuey Teow & Banyak lagi.. 

 

Memulakan bisnes bukanlah kerja yang main-main. Persepsi kita terhadap berniaga berubah sepenuhnya apabila kita sendiri berada di dalam usaha itu. Bisnes bukan sekadar modal, produk, khidmat dan skill. Malah ia lebih daripada itu.

Kepada semua follower dan rakan fb baru, saya Ikram Al-Banjari, seorang ahli perniagaan sepenuh masa merangkap seorang saudagar jalanan. Kumpulan bisnes kecil kami menjalankan beberapa jenis perniagaan.

Hello bos, nice to know you. Berikut adalah 7 Poin Sulit pemasaran yang semua orang bisnes mesti tahu berdasarkan pengalaman dan pemerhatian saya.

 

#1 – Semuanya bermula dengan pembangunan jenama.

Branding adalah kerja yang memerlukan masa dan teknik. Ia boleh dibuat secara percuma ataupun berbayar. Dalam kata mudah, branding ialah proses membuatkan orang boleh ingat tentang kita. Branding boleh dibuat dengan menggunakan pelbagai medium antaranya lagu, logo, maskot, kenderaan, billboard dan sebagainya. Branding mesti ditonjolkan, bukan disimpan-simpan.

 

#2 – Kerja Marketing Team dan kerja Sales Team mesti seiringan.

Marketing menunjukkan arah jalan kepada Sales Team dan kepada siapa mereka harus berjumpa. Sales Team gunakan sepenuh skill yang ada untuk menjual. Bahagian ini sangat subjektif, boleh jadi orang Marketing dan Sales ini adalah orang yang sama. Boleh jadi juga, kita sebagai pendiri bisnes ini adalah kepala untuk kedua-dua pasukan penting ini.

 

#3 – Pelanggan membeli sesuatu untuk mendapat ‘rasa yang lebih baik’. Feel good.

Adakah apa yang kita tawarkan itu membantu menyelesaikan masalah mereka ? Cari nilai-nilai dan manfaat produk atau perkhidmatan kita sebaik-baiknya. Tonjolkan itu semua apabila melakukan kerja-kerja pemasaran. Bila menjual, tak usah cerita banyak lagi. Terus demo dan closing.

 

#4 – Kepala Hotak pemasaran kita mesti berjalan cepat.

Arus fikiran orang marketing tidak sama dengan arus otak orang Sales. Orang Marketing berfikiran jauh untuk membangunkan jenama, memperkenalkan produk dan mengukuhkan bisnes dalam pasaran. Breakdown cara berfikiran ini dengan tiga soalan ini, apa, siapa dan mengapa ? Bila cari idea, jangan duduk sebelah orang buat Sales. Serabut.

 

#5 – Ingat geng, terutamanya pendiri bisnes yang mahu membina jenama di dalam pasaran,

pelanggan tidak membeli produk atau perkhidmatan kita. Tetapi mereka membeli manfaat dan lifestyle. Mereka tidak membeli kopi di Starbucks, tetapi membeli lifestyle. Mereka tidak membeli tudung berharga RM800, tetapi membeli eksklusif dan ownership. Mereka tidak membeli Panadol, tetapi membeli tahan sakit. See ? Kerja Marketing ialah fikir apakah sebenarnya yang kita tawarkan kepada pelanggan ? Fikir beb.

 

#6 – Teknologi tidak pernah menjual apa-apa.

Tetapi kerja-kerja pemasaran yang berterusan akan membantu kita menjual produk dan perkhidmatan kita. Orang bisnes yang faham dan mempunyai otak berhaluan kanan, mereka nampak teknologi ini hanya sebagai platform atau alat untuk membantu kerja-kerja pemasaran sahaja. Jenama Ramly yang kini bernilai jutaan ringgit sehari dibangunkan di kaki lima sahaja. Tanpa internet, media sosial dan sebagainya. Kerja marketing mereka ialah kerja yang lama tetapi berbaloi. “Semua orang yang menjual Burger di tepi jalan mesti guna sticker dan payung kita “. Faham ke ?

 

#7 – Akhir sekali ( untuk hari ini ),

Bagaimana keras dan hebat sekalipun idea pemasaran kita. Ia tidak berguna langsung jika kita tidak mempunyai walau seorang pelanggan. Cara fikir orang Marketing dan orang Sales mungkin berbeza untuk perlaksanaan kerja, tetapi matlamat sama sahaja. Tanpa pelanggan, we are nothing. Bab menjaga pelanggan adalah bab yang lain pula. Perihal membuatkan pelanggan terus suka kepada kita, itu benda yang lain pula. Sekarang ini fikir, siapakah pelanggan-pelanggan kita ?

—————-

 

Bagaimana kalian boleh membantu saya supaya lebih bersemangat menulis dan berkongsi tips-tips perniagaan seperti ini ? Begini, tag kawan-kawan dan share posting ini agar terus manfaat ini disebarkan.

Terima Kasih ya kerana sudi membaca.

Ikram Al-Banjari
Saudagar Jalanan.

LELAKI INI BERKONGSI 10 TIPS CARA LATIH TEAM PERANG + 10 TIPS GANDAKAN JUALAN

LELAKI INI BERKONGSI 10 TIPS CARA LATIH TEAM PERANG + 10 TIPS GANDAKAN JUALAN

Artikel ini ditulis oleh Founder Write To Wealth, Tuan Aqif Azizan

Amalkan 10 tip ini, dan berkemungkinan besar sales bisnes anda akan naik tahun ini.

Satu daripada strategi jangka masa panjang yang boleh kita praktiskan,

“The more they train, the better they become.”

Ini satu daripada cara kuno yang masih berkesan, kekal berkesan dan satu daripada strategi yang kami gunakan sehingga hari ini.

10 TIPS GANDAKAN JUALAN

  1. Apabila ada staff close sale baru masuk syarikat, jangan letakkan harapan meninggi terhadap hasil yang mereka dapat berikan.
  2. Tugas kita adalah tetapkan satu KPI relevan yang perlu mereka capai dalam masa 6 bulan pertama.
  3. Kemudian kita berikan mereka senarai prospek (leads) setiap hari.
  4. Tugas utama kita adalah berikan leads kepada pasukan close sales.
  5. Biar mereka cari jalan untuk close sales.
  6. Untuk 5 – 25 prospek pertama, ia berfungsi sebagai medan latihan mereka memantapkan diri, dan mencari cara sendiri untuk close sales.
  7. Biar pasukan close sales kenal pasti cara yang mereka selesa untuk tukarkan prospek kepada pelanggan.
  8. Tugas kita adalah tetapkan KPI, dan sediakan penerangan serta contoh asas untuk close sales.
  9. Lama kelamaan (apabila mereka sudah berurusan dengan 40 prospek atau lebih), pasukan close sales akan mula menampakkan hasilnya.
  10. Keutamaan di sini adalah memilih staf close sales yang mempunyai sikap yang optimis, positif dan sentiasa mahu belajar.

SIKAP adalah perkara UTAMA. Hasil itu pasti datang apabila mereka sentiasa praktis dengan intensif.

10 TIPS GANDAKAN JUALAN

Jangan sekadar baca. Tapi buat semua 10 tip ini sekarang. Boleh?

10 TIPS GANDAKAN JUALAN

Peningkatan prestasi close sale yang dikongsi Tuan Haiqal ini sangat menarik.

Antara hasilnya:

  • Closing sale naik 9%.
  • Upsell rate naik dari 1.7 kepada 1.9.
  • Gross income bertambah 2.4 kali ganda.
  • ROI naik dari 24% kepada 90%.

 

Berikut adalah 10 perkara yang anda belajar tentang close sale daripada case study beliau.

  1. Perkara paling dalam close sale hampir sama dengan cara buat iklan iaitu: faham dengan siapa kita sedang berkomunikasi.
  1. Asas dalam menghasilkan skrip close sales (whatsapp atau sms) adalah mempunyai matlamat yang jelas, bagi setiap perbualan atau respon.
  1. Seni paling penting dalam close sale adalah seni bertanya. Jika kita tahu bantu prospek buat keputusan sendiri, bisnes kita sentiasa menang. Kerana itu keputusan pembelian yang mereka sendiri setuju.
  1. Kami panggil seni ini sebagai “power question†. Iaitu kemahiran bertanya soalan yang spesifik, supaya prospek kita sendiri merasakan produk kita ini boleh membantu mereka.
  1. Lain produk yang kita jual, lain seni bertanya yang perlu kita eksperimen. Sebab itu tak ada satu skrip close sale pun yang sesuai untuk semua produk.
  1. Tugas kita adalah bereksperimen skrip close sale dengan asas yang betul. Asas ini yang ditekankan dalam panduan Video Formula Close Sale.
  1. Lagi banyak kita bereksperimen, lagi cepat kita jumpa skrip close sale yang boleh dijadikan sebagai template untuk menjual produk kita.
  1. Dalam kes Tuan Alif Haiqal, skrip-skrip close sale itu boleh diberikan kepada team close sale sedia ada.
  1. Bagaimana closing rate produk beliau boleh naik 9%? Beliau faham kenapa perlu guna ‘power question’ dan bila perlu gunakan.
  1. Apabila prestasi close sale kita meningkat setiap bulan, kita pun berani keluarkan kos iklan. Kerana kita tahu setiap prospek yang kita dapat, tidak akan dibazirkan begitu saja.

Boleh amalkan & Share pada yang lain.

 

Bagaimana nak cepat faham ilmu yg begitu teknikal seperti FB Ads Marketing?

Saya berani syorkan sertailah kelas Marketing yang bersifat Praktikal & Privasi. Kenapa?

Dari feedback peserta kami. Yg Paling sy berpuas hati ialah :

1. Bila apa yang sy share semua peserta boleh cepat fahami konsep asas yg sebenar secara terperinci
2. Bila saya dah siap tulis copywriting setiap peserta pon sudah siap
3. Bila saya siap setting iklan mereka pon dah launch iklan
4. Bila ada bberapa org yg tertinggal & kurang faham, team sy boleh bantu n paksa sampai faham
5. Kami juga boleh faham “masalah sebenar” mereka dan kami boleh terus bagi jalan penyelesaian on the spot.
6. Bila ada persoalan kami boleh jawab secara personal one by one.
7. Kami rasa puas sangat bila apa yang kami faham mereka semua faham. Alhamdulillah.

Hanya 15-20 peserta setiap sesi. (Dekat luar Confirm kena harga kapak)

Tapi kami cuba Adjust kos2 kami untuk bantu anda rasai pengalaman belajar secara Eksklusif ala2 Instensif Coaching supaya harga yg mampu untuk semua golongan usahawan.

Ini bukan seminar Preview atau Upsell apa2 lagi kelas advance.

Hanya perkongsian dari kami secara telus dalam Kelas PRAKTIKAL & PRIVASI hanya di Shah Alam & Kota Bharu sahaja.

DAFTAR DISINI atau boleh Whatsapp 010 – 222 2217 (En. Haris)

15 “MAGIC WORDS” TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

15 “MAGIC WORDS” TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

“Saya frust laaa kak.. Dah promote kaw-kaw.. tanya bukan main banyak.. kita layan bukan main baek & pantas, tapi krik krik je lepas tu…”

Ramai ye melalui adengan-adengan macam ni?
Ni bukan faktor minyak naik harga, tol naik harga semua ye..
Ni semua salah sendiri je sebenarnya..

Tak payah la ko nak gi point jari kat Kak Mah laa.. Boros laa.. Abg Jebb la.. salah sendiri, sila ngaku.. Sudah2 ler beri alasan..

Ni dia Perkataan yang selalu team kami gunakan dalam closing.. Dan sudah terbukti ianya berkesan.. Jadi kali ni kami nak share pada anda pulaks..

Saya ada explain secara details pada setiap gambar. Share jugak pada yang lain jangan kedekut yerr.. Semoga bermanfaat.

1. FREE15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

 

Gile ke apa tak suka benda FREE? Walaupun hadiah percuma yang korang bagi tu sebenarnya harganya RM 1 je pun.Still it is something to customer. .Dorang memang nak korang cakap ada benda yang korang akan dapat percuma dengan pembelian tu. .Lebih bagus kalau benda free to melengkapi produk yang korang jual. Contoh : beli tudung dapat free brooch atau pin. Pin beli borong banyak2 baru berapa sen je.. In Shaa Allah berbaloi untuk spend beberapa sen untuk buat customer repeat order dan ingat anda.

2. JIMAT15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Sentiasa highlightkan tentang penjimatan yang dorang akan dapat. Jimat tak semestinya duit. Jimat masa, jimat tenaga, jimat air liur.

Eh. Segala apa yang boleh jimat. Pandai-pandai laa sesuaikan dengan produk korang.

3. CEPAT

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEBoleh kaitkan dengan produk delivery. Atau apa je lah yang cepat..
Rakyat Malaysia ni, kalau makan supplement kurus.. Hari ni start makan, kalau boleh semalam dia dah nak kurus. Produk kecantikan pun sama jugak. Jadi, korang pepandai lah menyusun ayat..

Jangan terover-claim pulak..Kelak badan binasa.

4. DISKAUN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEPotongan harga ni memang orang suka. Lagi banyak diskaun lagi bagus. Diskaun lagi banyak dari harga jual kalau boleh!
Ni nak meniaga ke nak buat sedekah jariah agak-agak?

Tapi saya tak cadangkan kerap sangat guna diskaun. Nanti customer tak nak beli kalau xde harga diskaun. Dan dorang akan tunggu time ada diskaun, baru beli. Sadis!

5. ISTIMEWA

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALENi puncanya adalah dorang dari kecik dok harap jadi princess.. baru laa istimewa.. tapi dah tak dapat jadi anak raja, maka nak laaa fefeeling ada keistimewaan untuk dia..

Maka, be kreatif ye untuk beri pelanggan sesuatu yang istimewa, khas untuk dia jerrr.

6. PROMOSI15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Promosi raya puasa. Promosi raya haji. Promosi birthday boss. Promosi boss kahwin lagi. Pepandai ler bagi promosi. Lagi rare nama lagi bagus!

Promosi ayah kahwin lari Takpun Promosi sempena minyak naik lagi!

7. LIMITED/ TERHAD

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALENi tujuan dia nak create urgency. Terhad untuk 13 orang pertama yang buat bayaran sahaja. Lepas habis kuota, harga naik. .Kalau korang buat macam ni, make sure betul-betul naikkan harga bila dah habis kuota. Supaya dorang percaya..

so, next time.. memang dia akan beli cepat2 sebab tak nak melepas lagi..

8. PELABURAN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
PELABURAN demi kasih sayang suami.. gerenti dia tak pandang lain..” contoh laa.. Pelaburan ni utk meningkatkan jualan tuan.. Mengelakkan dari tuan hidup dlm kegelapan & syok sendiri..

pandai laa korang goreng untuk produk korang ye..

9. BONUS

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Lebih kurang dengan yang free tadi jugak ni.. sesekali boleh beri sebagai bonus tambahan. Variety kan la sikit…

10 tahun dia jadi regular customer, guna ayat sama tu je jugak, bosan la pulak. Ye dok?

10. COMBO

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEJualan combo ni orang suka. Semata nak jimat beberapa ringgit, dorang akan usaha paksa kawan-kawan ofis untuk beli apa yang dia nak beli tu. .Kan dah jimat bajet marketing korang..

Instead of sorang customer, dapat 2-3.Hehehe…Ini yang agent dan stokis-stokis Audela buat. Dorang takde close 1 botol.. 3 unit berharga RM 5XX. Next month, orang tu repeat order lagi seangkatan dengan kengkawan dia.. Kan senang tuuuuu

11. KONSULTASI

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
Yang ni korang boleh offer customer untuk beri tips2 berkaitan dengan produk korang. Ni berfungsi sebagai follow up jugak tau.. dan membina trust pelanggan yang akan beli berkali-kali ngan korang…Jual tudung bagi la tips pasal tudung.. kalau jual skincare tips tentang penjagaan kulit. Ikut kesesuaian ye.. .

Saya cadangkan korang beri nilai pada konsultasi tu.. contoh laa.. “lepas puan dapat barang, inform saya ye.. saya akan terus guide puan untuk sesi konsultasi bernilai RM 150 selama 6 bulan. Sesi ni percuma untuk puan” Gitewww..

12. MUDAH ATAU SENANG

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE
Contoh :
“Jika puan nak cara mudah turunkan berat badan boleh ikut ebook yang kami sediakan.

13. WARRANTY15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Contoh :
Setiap pembelian powerbank ni ada warranty selama setahun. Jika rosak kami boleh ganti yang baru.

14. JAMINAN

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALEContoh :
Kami sediakan jaminan wang dikembalikan dalam 30 hari sekiranya tuan tidak berpuas hati dgn result.

15. NAK SATU ATAU DUA YERR?

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Beri pilihan yang sebenarnya “tiada pilihan”

Faham ke faham?
Nak try combo A atau B dulu yer?

Akhiri ayat dengan YER kerana perkataan ni juga sgt powerful. Xnampak terlalu memaksa & lebih sopan..

15 "MAGIC WORDS" TAJAMKAN SKILLS CLOSED SALE

Semoga bermanfaat.. Jangan lupe share jugak pada yang lain yerr?

OOPPSS.. TUNGGU DULU..!!

 

Bagaimana nak cepat faham ilmu yang begitu teknikal seperti FB Ads Marketing?

Saya berani syorkan sertailah kelas Marketing yang bersifat Praktikal & Privasi. Kenapa?

Dari feedback peserta kami. Yang Paling saya berpuas hati ialah :

1. Bila apa yang saya share semua peserta boleh cepat fahami konsep asas yg sebenar secara terperinci
2. Bila saya dah siap tulis copywriting setiap peserta pon sudah siap
3. Bila saya siap setting iklan mereka pon dah launch iklan
4. Bila ada bberapa org yang tertinggal & kurang faham, team saya boleh bantu n paksa sampai faham
5. Kami juga boleh faham “masalah sebenar” mereka dan kami boleh terus bagi jalan penyelesaian on the spot.
6. Bila ada persoalan kami boleh jawab secara personal one by one.
7. Kami rasa puas sangat bila apa yang kami faham mereka semua faham. Alhamdulillah.

Nak faham ape yg mereka dah hadam?

Hanya 15-20 peserta setiap sesi. (Dekat luar Confirm kena harga kapak)

Tapi kami cuba Adjust kos2 kami untuk bantu anda rasai pengalaman belajar secara Eksklusif ala2 Instensif Coaching supaya harga yg mampu untuk semua golongan usahawan.

Ini bukan seminar Preview atau Upsell apa2 lagi kelas advance.

Hanya perkongsian dari kami secara telus dalam Kelas PRAKTIKAL & PRIVASI hanya di Shah Alam & Kota Bharu sahaja.

DAFTAR DISINI atau boleh Whatsapp 010 – 222 2217 (En. Haris)

Akhir kata, CARILAH ILMU DAN TERUS BUAT!

Semoga bermanfaat yerr..

P/S : Share jugak pada yang lain.. Saling ingat2 kan yer.. Kesian kat rakan2 atau sedara mara korang yang berniaga tanpa sedar kesilapan.. Mana tahu dengan post ni diorang juga berjaya.. Besar tu pahala korang dapat..

17 KESILAPAN KRITIKAL ONLINE BISNES PALING RAMAI XPERASAN

17 KESILAPAN KRITIKAL ONLINE BISNES PALING RAMAI XPERASAN

Cabaran & dugaan dalam dunia online bisnes skrg semakin hebat.. Media sosial terlalu pantas berubah.. Semakin hari semakin ramai yang cuba2 geli2 menceburi bisnes.. Maka kita akan semakin mudah terpedaya dengan janji manis bulan bintang serta percaya membuta tuli apa yg dilihat dlm alam maya ini..

Seronok tgk org lain berjaya.. Jgn lihat apa yang dicapai sahaja.. Lihat juga kesussahan & perit sbelum waktu itu.. Agar kita sedar REALITI sebenar yg mereka lalui..

Jangan tanya,
“Wow bestnyer sale juta2.. Berapa beli AUDI tu bang? Kenapa xbeli R35 jer?”

Tanyalahlah juga,
“Berapa banyak yg abg dah gagal & direject utk capai kejayaan skrg ni..?”

 

Baiklah ini adalah perkara yang perlu kita fahami betul2 dengan terperinci.

Ulasan & contoh ada pd setiap gambar..

 

1. XBUAT SURVEY @ VALIDATION

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Yer memang ramai pilih produk tanpa survey dengan betul. Sebelum decide tanya pendapat di fb personal dalu atau dalam group2 whatsapp serta telegram seperti persoalan yang berikut :

  • Ada permintaan ke tak
  • Sesuai ke tak dengan sasaran pelanggan
  • Mereka Perlu ke beli?
  • Sanggupkah mereka bayar harga tersebut
  • Apa masalah kritikal yang boleh diselesaikan?
  • Siapa pembeli yang sangat memerlukan penyelesaian
  • Siapa pesaing utama dalam industri
  • Apakah ancaman & risiko produk/servis kita ini?
  • Ke main buat produk syok sendiri jer?
  • Ke main tiru jer tengok org lain jual?

Tanya persoalan ini pada diri sendiri dahulu lepastu barulah tanya orang sekeliling atau sasaran pelanggan.

2. AUDIENS TIDAK SPESIFIK

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Kesalahan majoriti peniaga adalah merasakan produknya sesuai untuk semua orang dan boleh mengubati segala jenis penyakit. Inilah sebenarnya yang menyebabkan aktiviti pemasaran gagal & jualan tidak padan dengan kos2 lain. Cuba fikir balik, bagaimana anda nak sentuh emosi prospek dengan betul jika anda spesifikkan sasaran?

Xkira dalam paid ads atau zero-cost marketing.. WAJIB kenali target market.. Lepas kenal pecahkan target market dengan lebih spesifik..

Contoh : Ubat Kurus
Sasaran : Wanita 28-38

Contoh Spesifik target :

  • Nurse yang stress dengan kerja
  • Cikgu yang lenguh naik tangga
  • Suri rumah yang keletihan
  • Penjawat awam yang malu nak presentd depan klien
  • wanita baru lepas bersalin
  • polis yangg xboleh kejar pencuri
  • dan lain2

Faham? Betul ke ni faham?

 

3. TIDAK KENAL PRODUK SENDIRI

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Masyallah.. Ini memang KRONIK sangat.. Macam mana u nak bantu selesaikan masalah prospek kalau produk sendiri pon xkenal betul2?

Jangan macam tu okay.. Ni contoh :

  • kekuatan produk berbanding pesaing
  • kekurangan
  • peluang
  • ancaman
  • apa nilai tambah yg u bleh bg?
  • kelebihan spesifik produk utk membantu spesifik masalah prospek

 

4. XHIGHLIGHT UNIQUE SELLING POINT & UNIQUE VALUE PREPOSITION

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

USP : Unique Selling Point
UVP : Unique Value Preposition

Wajib tonjolkan pada prospek.. Barulah u xtakut untuk bersaing dalam market sebab u tahu u punya keunikan produk @ servis.. Beri VALUE yg beri nilai tambah.. Xsemestinya mahal..

Contoh :
Abu jual daging kambing bakar pada bulan puasa.
Abu tahu ramai pelanggan beli seawal pkul 5 petang untuk berbuka.. biasa orang bungkus dalam bekas polisterin..

Jadi abu pon tukar bungkus dgn Alumunium Foil supaya daging kekal panas masa berbuka.. dan abu tambah lagi pencungkil gigi sbb mmg org mkn daging selalu lekat digigi..

Nampak tak perbezaan bila kita ikhlas nak bantu menyelesaikan masalah orang?

Xsemestinya kena guna kos yg mahal baru org hargai.. Renung2 kan yerr..

5. BUAT PRODUK SENDIRI TANPA ILMU

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Ni pon memang sangat kritikal.. Sebelum buat produk tu carilah ilmu dulu.. Belajar buat sales & marketing.. Jual produk orang lain dulu.. Biasakan diri dengan asam garam bisnes.. Dah boleh jual barulah u boleh fikir balik nak buat produk ke tak..

Besar tanggungjawab sebagai owner produk ni.. Berhati-hati lah.. Jangan nampak yang indah sajer.. Ni realiti bukan fantasi..

Nak Untung besar?
Ok, saya rasa kalau saya kirakan kos sebenar pasti anda terkejut tengok balance profit u untuk masa 6 bulan pertama keluarkan produk.. U akan cakap,

“Ala, takkan la ni jer untung..? Cedeyh nyer titew..!”

6. XSIMPAN DATABASE

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Database adalah nadi sesebuah bisnes.. Jadi jagalah & didiklah ia dgn sebaiknya.. Jangan hanya tengok sahaja tanpa berita..

FAKTA! : 70% dari jualan “sebenar” datang dari Follow Up

7. TIADA TEAM & PARTNER

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Jangan buat semua benda sorang diri.. Anda akan KEPENATAN! Itupun kalau anda betul2 komited baru lah sanggup buat semua.. Dalam bisnes kita kena belajar transfer kepakaran kita kepada staff @ team supaya kita boleh fokus pada hal2 penting..

Xpercaya pada org lain?
Xreti nak transfer kepakaran?
Belajar ilmu HIRE team.. Gugel jer kalau nak jimat..

8. XDEVELOP STAFF & AGEN ILMU BISNES

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Jika ada agen/dropship & stokis, sila bantu & didik mereka dengan betul.. Ajar cara buat jualan, marketing & database yang paling penting..

Tanya pendapat mereka, buat kelas percuma, bagi bonus capai target & sentiasa beri motivasi dalam group..

9. SEMUA BENDA NAK JUAL

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Pada peringkat permulaan, FOKUS pada satu jenis bisnes sahaja.. Satu jenis produk lebih baik.. Bangunkan bisnes betul2 dengan konsisten..

10. TAK AUTOMASIKAN BISNES

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Sekarang dah banyak software yang dapat membantu pengurusan bisnes.. Melaburlah untuk cepatkan servis..

Contoh :
Auto PM – bantu reply komen & private message terus prospek.. dah xbuang masa reply komen yang banyak pada iklan..
Auto Chat – Boleh tolong closed sale customer yang PM di page 24 JAM
Onpay – Ministe & borang order

Jarvees – All in one. Autokomen, PM, Chat, Follow Up, Sales & Product Management dan banyak lagi.

11. TAK BUAT CONTENT MARKETING

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

KENAPA CONTENT IS KING..?

Lihat saja nama2 besar dalam bisnes mereka sentiasa beri nilai tambah kepada follower mereka.. Bukan sekadar contest yg xberkualiti..

Yang kekal dalam marketing dari dahulu sampai sekarang adalah content. Maka siapa yang mampu buat content yang berkesan dialah “King Maker”.

Channel dan kenderaan marketing berubah-ubah, daripada surat, katalog, akhbar, radio, televisyen ke internet pula, emel, blog, gugel dan terkini fesbuk.

Yang tetap sama adalah “CONTENT”

Maka pelaburan ke atas content yang berkesan adalah pelaburan paling berbaloi-baloi, kerana ia boleh digunakan berkali-kali dalam semua channel.

Content Is King, curahkan segala usaha dan daya dalam ‘King’ kita yang satu ini.

KENAPA WAJIB GUNA CONTENT MARKETING?

  1. Menguatkan branding bisnes
  2. Meningkatkan prestasi jualan agen
  3. Meningkatkan TRUST pada company
  4. Reach di page & like di post lebih tinggi
  5. Nampak anda betul2 serius dlm bisnes
  6. Viralkan fanpage anda

P/s : Design content cun giler pd harga bajet di sini

12. XCLOSED SALE & FOLLOW UP DENGAN BETUL

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Boleh rujuk post kami yang sebelum ada explain step by step..

Tekan disini “7 TEKNIK MUDAH CLOSED SALE”

13. BUAT “SENSE OF URGENCY” YG XJUJUR

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

“SENSE OF URGENCY” ialah ayat Call to Action (CTA) untuk menyuruh prospek buat keputusan pembelian dengan segera tanpa perlu memaksa..

Contoh :
Offer ni terhad utk 20 unit terawal jer sis.. Skrg dh tggal 3 unit jer lagi.. Klau bank in skrg sy boleh simpankan utk sis?

Padahal stok masih beribu dlm stor.. jangan buat mcm ni yerr.. Jujurlah dalam bisnes.. Guna cara yang lebih tulus..
Boleh guna TAPI jangan menipu..

14. XJAGA AFTER-SALES SERVIS

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Lepas barang sampai pada buyer terus senyap sampai bila2.. Kalau u buat camtu mcm mana orang nak repeat sale?

Macam mana kita nak dapat profit lebih?
Ingat! sekali orang dah bayar maknanya dia dah percaya pada kita.. So jagalah hubungan & sentiasa ENGAGE dengan tips2 serta ucapan ke..

15. BISNES UNTUK NAK UNTUNG SEMATA-MATA

 

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Dalam bisnes UNTUNG belum pasti.. YANG CONFIRM IALAH RUGI.. Xkira lah produk @ servis.. Betulkan niat berniaga sebab ikut sunnah serta membantu beri manfaat pada yang lain..

Baru lah kalau bisnes jatuh u still akan bangun & terus berjuang.. Gagal ialah separuh dari Kejayaan!

16. BERMULA DENGAN MODAL YANG BESAR

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Mula dengan apa yang ada didepan mata.. Jangan buat loan atau lain2 untuk start bisnes.. Kalau duit yang sikit pon xboleh kembangkan apatah lagi duit yang banyak..

Bermula dengan modal paling minimum.. Bawah RM2k sahaja..

17. BANYAK MASA DIHABISKAN DENGAN BENDA YANG XPENTING

17 KESILAPAN PALING KRITIKAL BISNES ONLINE

Contoh :

  • Fikir design bisnes kad makan berbulan
  • Fikir logo nak kaler apa
  • Fikir nak deco opis macam mana
  • Fikir ada ke orang nak beli kalau aku jual ni?

Masa yang terluang banyakkan membaca, tengok video & cari mentor yang boleh guide dalam perniagaaan anda..

Bagaimana nak cepat faham ilmu yg begitu teknikal seperti FB Ads Marketing?

Saya berani syorkan sertailah kelas Marketing yang bersifat Praktikal & Privasi. Kenapa?

Dari feedback peserta kami. Yang Paling sy berpuas hati ialah :

  1. Bila apa yang saya share semua peserta boleh cepat fahami konsep asas yang sebenar secara terperinci
  2. Bila saya dah siap tulis copywriting setiap peserta pon sudah siap
  3. Bila saya siap setting iklan mereka pon dah launch iklan
  4. Bila ada beberapa orang yang tertinggal & kurang faham, team saya boleh bantu dan paksa sampai faham
  5. Kami juga boleh faham “masalah sebenar” mereka dan kami boleh terus bagi jalan penyelesaian on the spot.
  6. Bila ada persoalan kami boleh jawab secara personal one by one.
  7. Kami rasa puas sangat bila apa yang kami faham mereka semua faham. Alhamdulillah.

FACEBOOK MARKETING GROUP COACHING PRAKTIKAL PRIVASI

Nak faham ape yg mereka dah hadam?

Hanya 15-20 peserta setiap sesi. (Dekat luar Confirm kena harga kapak)

Tapi kami cuba Adjust kos2 kami untuk bantu anda rasai pengalaman belajar secara Eksklusif ala2 Instensif Coaching supaya harga yg mampu untuk semua golongan usahawan.

Ini bukan seminar Preview atau Upsell apa2 lagi kelas advance.

Hanya perkongsian dari kami secara telus dalam Kelas PRAKTIKAL & PRIVASI hanya di Shah Alam & Kota Bharu sahaja.

DAFTAR DISINI atau boleh Whatsapp 010 – 222 2217 (En. Haris)

Akhir kata, CARILAH ILMU DAN TERUS BUAT!

Semoga bermanfaat yerr..