Mutiara Kata : Motivasi & Inspirasi Perniagaan oleh Mentor Usahawan Dunia Tony Robbins

Mutiara Kata : Motivasi & Inspirasi Perniagaan oleh Mentor Usahawan Dunia Tony Robbins

Antony Robbins merupakan seseorang yang dikenali di seluruh dunia dengan motivasi untuk meningkatkan keyakinan diri. Dia membesar dalam keluarga yang miskin,ayah tirinya hanya bekerja sebagai jurujual sehinggakan keluarga pernah tidak dapat menyambut perayaan krismas.

Apabila Robbins meningkat remaja, ibunya mahu dia menjadi pemandu trak kerana dia akan membuat dua kali ganda apa yang dibuat oleh bapanya, tetapi akhirnya dia memutuskan untuk mengikuti kemahuanya dan bukan hanya mengejar wang. Dia memutuskan bahawa dia mahu membantu orang yang memerlukan. Keputusannya bijak, kerana dia kini dikatakan bernilai setengah bilion dolar.

Sumber gambar : Business Insider

Beliau telah menulis beberapa buku terlaris termasuk,  Money: Master the Game dan Awaken the Giant Within (buku terbaiknya, pada pandangan saya) dan telah melatih beberapa orang yang paling berjaya di dunia termasuk Oprah, Andre Agassi, Leonardo DiCaprio dan Bill Clinton. Walaupun gaya pengajaran dan teknik mengajarnya kontroversi, dia tetap menjadi salah satu personaliti yang paling popular di dunia.

Berikut adalah sebutan Tony Robbins yang paling kuat dan inspirasi yang boleh membawa anda mengubah hidup anda.

 

Top 20 quotes paling berinspirasi oleh Tony Robbins :

Sumber gambar : Flex Your Brain

  1. “Kenal pasti masalah anda, tetapi beri kuasa dan tenaga kepada penyelesaian.”
  2. “Masa lalu anda tidak sama dengan masa depan anda.”
  3. “apa anda amalkan secara peribadi bahawa anda akan mendapat ganjaran di khalayak ramai.”
  4. “Setiap masalah adalah rahmat-tanpa masalah kita tidak akan berkembang.”
  5. “Dalam kehidupan anda memerlukan inspirasi atau kesempitan.”
  6. “Jika anda tidak boleh, anda kene lakukan. Jika anda lakukan, anda pasti boleh. “
  7. “Kejayaan adalah melakukan apa yang anda mahu lakukan, bila anda mahu, di mana anda mahu, dengan siapa anda mahu, sebanyak yang anda mahu”
  8. “Kita boleh mengubah hidup kita. Kita boleh lakukan, mempunyai, dan menjadi apa yang kita kehendaki. “
  9. “Apabila ketakutan terbesar anda hilang, banyak benda yang akan muncul.”
  10. “titik pertemuan antara persediaan dengan peluang menjana sesuatu yang kita panggil keberuntungan.”
  11. “Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang anda selalu dapat.”
  12. “Kualiti hidup anda adalah kualiti perhubungan anda.”
  13. “saat-saat anda membuat keputusan adalah penentu nasib anda.”
  14. “Keputusan sebenar diukur dengan fakta bahawa anda telah mengambil tindakan baru. Sekiranya tidak ada tindakan, anda tidak pernah memutuskan. “
  15. “Anda lihat, dalam kehidupan, banyak orang tahu apa yang harus dilakukan, tetapi hanya sedikit orang yang melakukan apa yang mereka tahu. Mengetahui tidak mencukupi! Anda mesti mengambil tindakan. “
  16. “Kebanyakan orang gagal dalam kehidupan kerana mereka mengutama perkara-perkara kecil.”
  17. “Orang yang berjaya menanyakan soalan yang lebih baik, dan sebagai hasilnya, mereka mendapat jawapan yang lebih baik.”
  18. “Satu-satunya perkara yang menghalang anda daripada mendapat apa yang anda mahukan ialah cerita yang anda ceritakan pada diri anda.”
  19. “Hanya mereka yang telah belajar erti keikhlas dan sumbangan tanpa mementingkan diri sendiri akan merasai kegembiraan yang paling dalam: pengisian sebenar.”
  20. “Saya mencabar anda untuk menjadikan hidup anda karya. Saya mencabar anda untuk menyertai barisan orang-orang yang hidup dengan apa yang mereka ajar, yang melalukan apa yang dicakap. “

Sumber gambar : Business Insider MY

Transformasi tidak hanya berlaku. Ia memerlukan pelan dan sistem sokongan. Panduan cara ini penuh dengan kebijaksanaan, tip, latihan, dan kisah kejayaan teratas untuk memberi inspirasi kepada mimpi lama atau membuat yang baru. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat Tuan/puan.

Kredit : Goal Cast
AKMAL FITRI

AKMAL FITRI

MARKETING CONSULTANT / TRAINER / ENTREPRENEUR

Merupakan CEO Gegey Academy & Consultancy Sdn. Bhd. Bermula berniaga online pada tahun 2011 dan semakin serius dalam Pemasaran Facebook Ads pada tahun 2013. Mempunyai pengalaman menguruskan kempen & konsultan pemasaran secara online untuk lebih 40 syarikat di Malaysia.

9 PERKARA PUAN S LAKUKAN UNTUK KEMPEN FESBUK ADS BELIAU YANG HASILKAN JUALAN RM53,000 PADA BULAN JUN

9 PERKARA PUAN S LAKUKAN UNTUK KEMPEN FESBUK ADS BELIAU YANG HASILKAN JUALAN RM53,000 PADA BULAN JUN

Puan S (bukan nama sebenar) ini agak pemalu orangnya. Baru sahaja memulakan perniagaan produk kosmetik jenama sendiri selama 6 bulan. Mari kita ikuti perkongsian apa yang beliau lakukan walaupun niche produk ini sangat sengit sekarang.

 

1. Bina Kepercayaan – Tidak terus menjual kepada prospek yang tidak kenal beliau. Untuk membina lagi trust beliau menggunakan nama, gambar sebenar dan perkongsian seperti tips, petua2 yang berkaitan bagi menyelesaikan masalah sasaran pelanggan secara percuma.

2. Fahami Asas Pemasaran – Kenal siapa bakal pembeli beliau dengan spesifik, apa yang mereka suka, psikologi mereka membeli, masalah utama pelanggan, dimana mereka berada & bagaimana nak tarik perhatian prospek serta cara buat mereka percaya

3. Kecilkan target market – Puan S tidak mengiklankan produk beliau kepada semua wanita kerana itu yang kebanyakkan orang biasa buat. Cara Puan S buat adalah spesifikkan sasaran pelanggan, contohnya : Wanita lepas bersalin yang nak putih & jururawat yang ingin jaga penampilan.

4. Kumpul Testimoni – yang berkualiti & asli dari pelanggan beliau. Apa yang mereka rasa, suka & hasilnya. Puan S tahu hanya dengan hasil yang terbukti berkesan beliau boleh bantu menyelesaikan masalah pelanggan.

5. Ada Tawaran Meleleh – kenapa kena beli sekarang, beliau create urgency utk prospek terus buat payment dan terasa rugi jika tidak bayar segera

6. Closed Sale & Follow Up Teratur – cara yakinkan prospek bahawa beliau ikhlas mahu bantu selesaikan masalah mereka

7. Konsisten – tidak putus asa dalam berkempen fbads, terus mencuba walaupun byk kali gagal. Tiada magik dalam FBAds.

8. Kerap berkempen – kepelbagaian iklan, update fb pages,update testimoni dan follow up untuk menunjukkan kewujudan bisnes beliau. Kajian menunjukkan pelanggan membeli selepas 11 kali tengok iklan tau

9. Rekrut Agen Dropship – Puan S menjaga kualiti dropship yang diambil dengan yuran komitmen yg rendah, sentiasa berkongsi ilmu buat jualan & menghantar top stokis belajar ilmu fbads supaya mereka boleh maju bersama HQ.

 

Anda ingin jualan seperti Puan S?

Nak meningkatkan kualiti Team Sale Bisnes anda?

Dan ingin menghasilkan FbAds yang menguntungkan dengan kos iklan yang minimum?

=====
KAMI TIDAK MENJANJIKAN BULAN DAN BINTANG !!
=====

Anda hanya perlu ikut apa yang Puan S buat. Kami akan kongsikan step by step dalam Group Coaching Formula F nanti.

 

APA HASIL MEREKA YANG TELAH HADIR?

 

Alhamdulillah dalam 6 bulan ni banyak sangat perubahan positif berlaku.. Sebelum ni harap sale dari instagram jer.. Sekarang jualan makin konsisten dan meningkat ke 6 angka di fb sahaja. Tuan Akmal banyak bantu dari segi pengurusan team, agen/stokis & strategi pemasaran di fb yg mana mimi & hasben xsempat nak handle..

Amirah Syamimi

Founder , Syahmimi Beauty

Mal pecah dah rekod. Gila ramai orang sampai barang habis. Xtahu nak cakap macam mana.. Syukur ya allah.. Xpernah lagi sale RM3k lebih sehari. Kalau boleh sy mintak kepakaran tuan Akmal untuk maintain & tambah lagi jer lepasni..hehe

Mohd Jamaludin Yaacob

Pemilik Bisnes, Char Kuey Teow Tepi Sungai

Kelas terdekat di Kelantan :

  • Tarikh : 29 & 30 Julai 2017 (Sabtu & Ahad)
  • Masa : 10 pagi – 11 malam
  • Tempat : Area Tesco Lembah Sireh, KB

 

Jika Tuan/Puan berminat boleh hubungi atau Whatsapp Tuan Harris di 010 – 222 2217

Atau boleh tekan DI SINI untuk Whatsapp terus
p/s:  Seat terhad untuk 50 orang sahaja setiap sesi kerana kami lebih mengutamakan para peserta supaya belajar secara privasi & kasih sayang tidak berbelah bagi.

AKMAL FITRI

AKMAL FITRI

MARKETING CONSULTANT / TRAINER / ENTREPRENEUR

Merupakan CEO Gegey Academy & Consultancy Sdn. Bhd. Bermula berniaga online pada tahun 2011 dan semakin serius dalam Pemasaran Facebook Ads pada tahun 2013. Mempunyai pengalaman menguruskan kempen & konsultan pemasaran secara online untuk lebih 40 syarikat di Malaysia.