Mutiara Kata : Motivasi & Inspirasi Perniagaan oleh Mentor Usahawan Dunia Tony Robbins

Antony Robbins merupakan seseorang yang dikenali di seluruh dunia dengan motivasi untuk meningkatkan keyakinan diri. Dia membesar dalam keluarga yang miskin,ayah tirinya hanya bekerja sebagai jurujual sehinggakan keluarga pernah tidak dapat menyambut perayaan krismas.

Apabila Robbins meningkat remaja, ibunya mahu dia menjadi pemandu trak kerana dia akan membuat dua kali ganda apa yang dibuat oleh bapanya, tetapi akhirnya dia memutuskan untuk mengikuti kemahuanya dan bukan hanya mengejar wang. Dia memutuskan bahawa dia mahu membantu orang yang memerlukan. Keputusannya bijak, kerana dia kini dikatakan bernilai setengah bilion dolar.

Sumber gambar : Business Insider

Beliau telah menulis beberapa buku terlaris termasuk,  Money: Master the Game dan Awaken the Giant Within (buku terbaiknya, pada pandangan saya) dan telah melatih beberapa orang yang paling berjaya di dunia termasuk Oprah, Andre Agassi, Leonardo DiCaprio dan Bill Clinton. Walaupun gaya pengajaran dan teknik mengajarnya kontroversi, dia tetap menjadi salah satu personaliti yang paling popular di dunia.

Berikut adalah sebutan Tony Robbins yang paling kuat dan inspirasi yang boleh membawa anda mengubah hidup anda.

 

Top 20 quotes paling berinspirasi oleh Tony Robbins :

Sumber gambar : Flex Your Brain

 1. “Kenal pasti masalah anda, tetapi beri kuasa dan tenaga kepada penyelesaian.”
 2. “Masa lalu anda tidak sama dengan masa depan anda.”
 3. “apa anda amalkan secara peribadi bahawa anda akan mendapat ganjaran di khalayak ramai.”
 4. “Setiap masalah adalah rahmat-tanpa masalah kita tidak akan berkembang.”
 5. “Dalam kehidupan anda memerlukan inspirasi atau kesempitan.”
 6. “Jika anda tidak boleh, anda kene lakukan. Jika anda lakukan, anda pasti boleh. “
 7. “Kejayaan adalah melakukan apa yang anda mahu lakukan, bila anda mahu, di mana anda mahu, dengan siapa anda mahu, sebanyak yang anda mahu”
 8. “Kita boleh mengubah hidup kita. Kita boleh lakukan, mempunyai, dan menjadi apa yang kita kehendaki. “
 9. “Apabila ketakutan terbesar anda hilang, banyak benda yang akan muncul.”
 10. “titik pertemuan antara persediaan dengan peluang menjana sesuatu yang kita panggil keberuntungan.”
 11. “Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang anda selalu dapat.”
 12. “Kualiti hidup anda adalah kualiti perhubungan anda.”
 13. “saat-saat anda membuat keputusan adalah penentu nasib anda.”
 14. “Keputusan sebenar diukur dengan fakta bahawa anda telah mengambil tindakan baru. Sekiranya tidak ada tindakan, anda tidak pernah memutuskan. “
 15. “Anda lihat, dalam kehidupan, banyak orang tahu apa yang harus dilakukan, tetapi hanya sedikit orang yang melakukan apa yang mereka tahu. Mengetahui tidak mencukupi! Anda mesti mengambil tindakan. “
 16. “Kebanyakan orang gagal dalam kehidupan kerana mereka mengutama perkara-perkara kecil.”
 17. “Orang yang berjaya menanyakan soalan yang lebih baik, dan sebagai hasilnya, mereka mendapat jawapan yang lebih baik.”
 18. “Satu-satunya perkara yang menghalang anda daripada mendapat apa yang anda mahukan ialah cerita yang anda ceritakan pada diri anda.”
 19. “Hanya mereka yang telah belajar erti keikhlas dan sumbangan tanpa mementingkan diri sendiri akan merasai kegembiraan yang paling dalam: pengisian sebenar.”
 20. “Saya mencabar anda untuk menjadikan hidup anda karya. Saya mencabar anda untuk menyertai barisan orang-orang yang hidup dengan apa yang mereka ajar, yang melalukan apa yang dicakap. “
ARTIKEL BERKAITAN :  9 PERKARA PUAN S LAKUKAN UNTUK KEMPEN FESBUK ADS BELIAU YANG HASILKAN JUALAN RM53,000 PADA BULAN JUN

Sumber gambar : Business Insider MY

Transformasi tidak hanya berlaku. Ia memerlukan pelan dan sistem sokongan. Panduan cara ini penuh dengan kebijaksanaan, tip, latihan, dan kisah kejayaan teratas untuk memberi inspirasi kepada mimpi lama atau membuat yang baru. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat Tuan/puan.

Kredit : Goal Cast
AKMAL FITRI

AKMAL FITRI

MARKETING CONSULTANT / TRAINER / ENTREPRENEUR

Merupakan CEO Gegey Academy & Consultancy Sdn. Bhd. Bermula berniaga online pada tahun 2011 dan semakin serius dalam Pemasaran Facebook Ads pada tahun 2013. Mempunyai pengalaman menguruskan kempen & konsultan pemasaran secara online untuk lebih 40 syarikat di Malaysia.

No Responses

Write a response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.